VTISI IZ TEČAJA

Jutranja holistična joga
Tudi teorija je lahko zabavna
Pa smo ga! Prvič v Sloveniji izvedli Osnovni tečaj celostne psihosomatike, na katerem smo se naučili osnovnih principov holističnega pristopa in zdravljenja. Čeprav je »holistično zdravljenje« vedno bolj priljubljeno, le redko kdo zna povedati kaj več o tem, kaj to pravzaprav je. Naši prvi tečajniki v Sloveniji, vam bodo prav gotovo znali povedati vsaj nekaj osnovnih principov. Eden od temeljev holističnega pristopa je raziskovanje in spodbujanje povezanosti telesa in uma, ženske in moške možganske polovice, neverbalnega in zavestnega vedenja in doživljanja. Enako pomemben je princip povezanosti troedinih možganov, ki govori o tem, da 
korenine evolucijsko najbolj razvitih človeških možganov segajo globoko v našo instinktivno in emocionalno inteligenco. 
Največji čudež pa, ki ga tako radi pozabimo in se ga moramo vedno znova spominjati, smo mi sami! Zavest o sebi je ključnega pomena za vsako samozdravljenje in osebno rast, ki lahko v trenutku popolnoma spremeni potek bolezni ali smer življenja.

Psihosomatska masaža
Naučili smo se kar nekaj tehnik, ki nam pomagajo uravnovesiti se, se povezati s seboj in predvsem zavedati se Sebe. Do tega zavedanja ali vèdenja ne moremo priti zgolj z intelektualnim znanjem, potrebna je vaja, trening in seveda prava informacija, kvalitetno druženje ali satsang. 
Kadar govorimo o holistični ali celoviti izkušnji Sebe moramo vedeti, da govorimo o redkih trenutkih v našem vsakodnevnem življenju. Večino časa smo odtujeni od tistih delov, ki so postali v sodobnem načinu življenja potisnjeni na rob. 

Pohvale kuharju








Govorimo o spontanosti, čutenju in doživljanju telesa in njegovih sporočil, energij ter seveda čustveni dimenziji, na kratko rečeno, o ženskem principu. Zato so se v našo celostno izkušnjo prepletla znanja, tehnike in prijetno bivanje v naravi, kjer štiri dni nismo videli žive človeške duše, uživali odlično in z ljubeznijo pripravljeno hrano in se sproščeno in kvalitetno družili. 
In tudi to nam je v veliki meri pomagalo k štiridnevni celostni izkušnji sebe, k radosti in vèdenju, ki sta vsak dan rastla. In tudi zato smo se strinjali, da bi bilo predvsem odlično, če bi tečaj namesto 4 dni trajal kar en teden. Potem bi holistični bend še bolj radostno zazvenel…