VPIS V HOLISTIČNO AKADEMIJO 2015/16

HOLISTIČNA AKADEMIJA 2015/16 

prijava in vpis

Kandidati za vpis v tečaj Holistične akademije 2015/16 morajo do 2. oktobra 2015 oddati svoje prijave (prijavnico vam pošljemo po e-pošti) in vplačati prvi obrok 360 evrov. Z vsakim kandidatom se opravi individualni razgovor in psihosomatska diagnostika s Holotesterjem v času med prvo in drugo delavnico (24.10. in 22.11.). 

Program za oktober/november 2015:
24. in 25. oktober - delavnica "Buddhafield"
3. november - predavanje "Psihosomatske blokade - pulzacija energije, vzorci"
14. in 15. november - delavnica "Materinska energija drugega nivoja"

Termina druge in tretje delavnice v novembru in decembru smo prestavili za en teden. Popravljen razpored datumov in program Holistične akademije lahko dobite po e-pošti, na voljo pa vam je tudi na Več o Holistični akademiji.

Enoletni tečaj je namenjen vsem, ki so pripravljeni in zreli za intenzivno izkušnjo sistematičnega dela na sebi in spoznavanja holističnega modela človeka obenem. Celoten sistem dela je preizkušen na podlagi dolgoletnih izkušenj Holistične akademije v Bagni di Lucca v Italiji in je oblikovan tako, da ob zavzetosti udeleženca in skupine daje hitre in dobre rezultate na poti osebnostne preobrazbe, samozdravljenja in samoraziskovanja.

Enoletni tečaj je osnova za nadaljnji študij oz. usposabljanje na Holistični akademiji. V enem letu se udeleženci spoznajo s celostnim psihosomatskim modelom človeka, 7 osnovnimi energijami in najbolj pogostimi, kolektivnimi vzorci psihosomatskih blokad, skozi lastno izkušnjo. Pod strokovnim vodstvom ter s pomočjo izkušenih asistentov lahko (in priporočljivo je, da) sprostijo telesne, čustvene in miselne blokade, ki izvirajo iz naučenega obnašanja in niso v skladu z njihovo notranjo naravo.

Na ta način začnejo povezovati različne dele (telesa in uma) v osebnostno celoto in čistiti oz. preobražati negativne psihološke in telesne vzorce, ki so jih prevzeli od okolice v energijo, ki jim bo v podporo na poti k trajnemu zdravju in ravnovesju telesa in duha.

Triletno usposabljanje za holističnega svetovalca je namenjeno vsem, ki želijo osvojiti holistično paradigmo in holistični model človeka in ga vključiti v svoje življenje ali delo z drugimi ljudmi. Zato je primerno za psihologe, zdravnike, fizioterapevte, maserje in druge, ki se pri svojem delu srečujejo z vprašanji psihosomatike in povezave telesa/uma, kot tudi za vse tiste, ki se spogledujejo ali poslužujejo alternativnih pristopov zdravljenja ali samozdravljenja.

Študenti osvojijo teoretična in praktična znanja iz psihosomatike, psihonevroendokrinoimunologije, razvojne psihologije, nevro znanosti, tradicionalne kitajske medicine,  telesno usmerjene psihoterapije, tehnike psihosomatskega sproščanja, dihanja in meditacije.

Po končanem triletnem študiju dobijo diplomo Holistične akademije v Ljubljani in naziv Holistični delavec. Oseba lahko svetuje, uporablja in izvaja psihosomatske tehnike, ki jih je osvojila samostojno (holistični svetovalec za psihosomatiko) ali skupaj z drugim pristopom psihosomatskega zdravljenja, za katerega je usposobljena oziroma se je zanj usposobila v času študija (masaža, fizioterapija, vadba, telesno usmerjena psihoterapija in druge vrste terapij).


Program izvaja Diana Cimprič, ustanoviteljica Holistične akademije v Ljubljani in univerzitetna diplomirana psihologinja z izkušnjami na področju duševnega zdravja v skupnosti, plesalka in vaditeljica joge, ki je svoje znanje dopolnila z magisterijem na področju psihosomatike in osebnega coachinga.

Več o Holistični akademiji.